Fumatul in Spitalul Orasenesc Cisnadie este strict interzis. In interiorul spitalului veti remarca afise prin care vi se reaminteste acest lucru.

Legea cu privire la interzicerea fumatului a intrat in vigoare la 21 iunie 2002 si a fost modificata prin Legea nr 15/ 2016. Scopul acesteia este de a proteja angajatii si pacientii de efectele nocive ale fumatului pasiv.

In toate zonele din interiorul spitalului: saloane, holuri, balcoane, scari de acces, intrari etc. fumatul este interzis. Aceasta inseamna ca oricine vrea sa fumeze trebuie sa paraseasca cladirea.

Nerespectarea acestei prevederi se sanctioneaza cu amenda intre 100 – 500 RON.

 

Vreti sa va lasati de fumat?

Stim ca renuntarea la fumat nu este usoara, dar sprijinul este disponibil pentru a-i ajuta pe cei care doresc sa renunte.

PROGRAMUL NATIONAL STOP FUMAT, un program al Ministerului Sanatatii, a luat fiinta in 2007 si este coordonat de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”. Sustinut cu ajutorul unei echipe de peste 60 de medici si psihologi din peste 20 de orase din Romania, programul isi propune sa le ofere persoanelor care fumeaza acces la un tratament complet, ce imbina consiliere psihologica de specialitate cu tratament medicamentos, pentru a ii ajuta sa renunte la fumal. Sfaturile specialistilor StopFumat respecta in totalitate recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, aliniindu-se altor programe de acest gen desfasurate pe tot globul.

Astfel, programul National Stop Fumat include:

  • O linie telefonica cu apel gratuit (cunoscuta sub numele de TelVerde: 0800 878 673) – orice persoana interesata de renuntarea la fumat poate apela aceasta linie si intra in legatura cu un specialist pentru a primi mai multe detalii
  • Consiliere psihologica privind renuntarea la fumat, sub forma unor intalniri periodice cu un psiholog
  • Acces la medicamente gratuite ce usureaza procesul de renuntare la fumat.

Toate informatiile pe aceasta tema le gasiti aici: https://stopfumat.eu/

Sari la conținut