Orasul Cisnadie este situat intr-o zona geografica deosebit de frumoasa, la poalele Magurii Cisnadiei, pe valea paraului Argintului si a paraului Ursului. De-a lungul timpului a beneficiat de avantajele sale geografice in plan economic.

Dupa revolutia din 1989, prin declinul industriei textile din zona se inregistreaza o crestere a numarului de someri, a numarului populatiei tinere plecata in afara tarii in cautare de locuri de munca, precum si emigrarea masiva a sasilor, fenomen cu un amplu efect in plan economic, social si cultural.

Insa, in ultimii ani se intrevede o crestere demografica a populatiei cisnadiene prin crearea de noi cartiere, noi locuinte pe raza unitatii administrativ-teritoriale, precum si o crestere in industria locala prin crearea unor locuri de munca de catre multinationale.

Spitalul Orasenesc Cisnadie este un spital de tip general care are in structura sa urmatoarele specialitati: medicina interna, neurologie, cardiologie, pediatrie, obstetrica ginecologie, chirurgie generala, ORL, endocrinologie, psihiatrie, ATI, avand in structura organizatorica un numar de 72 de paturi.

Infiintat inca din anul 1950, este situat la o distanta de 15 km de municipiul Sibiu si deserveste populatia orasului Cisnadie, Cisnadioara, cu aproximativ 19.114 locuitori, precum si comunele Sadu, Raul Sadului cu 3.050 locuitori.

De la infiintare isi continua activitatea neintrerupta pana la data de 31.03.2011, cand prin Hotarare de Guvern nu a mai fost finantat de CJAS Sibiu.

Insa, incepand cu 07.05.2012 se demareaza actiunea de redeschidere a spitalului, prin solicitare scrisa la Ministerul Sanatatii.

In data de 02.08.2012 se emite avizul MS nr. XI/A/3603, 38192/2012/CV2976/02.08.2012, pentru o noua structura oraganizatorica si se continua demersurile pentru reautorizarea circuitelor spitalului, evaluarea acestuia, precum si contractarea de servicii medicale spitalicesti si ambulatorii de specialitate.

In urma efectuarii demersurilor mai sus mentionate se obtin urmatoarele documente; ASF nr.192/22.08.2012, Contractele de prestari servicii spitalicesti si Ambulatorii de specialitate nr. H05 si A62/2012, ASF nr.111/2013 privind laboratorul de rontgen diagnostic, AF 4338/2013, precum si farmacia cu circuit inchis.

Numarul populatiei deservite in localitatea Cisnadie si intreg teritoriul arondat (Sadu, Raul Sadului, Talmaciu, Boita) este de aproximativ 35.000 locuitori.

Spitalul Orasenesc Cisnadie este un spital de tip multipavilionar, alcatuit din 3 corpuri de cladiri, doua dintre acestea aflandu-se la aceeasi adresa, iar un corp de cladire la adresa diferita la aproximativ 200 m distanta pe aceeasi strada, cladire in care functioneaza blocul alimentar si cabinetele medicale de specialitate din ambulatoriu de specialitate:

– Chirurgie
– Neurologie
– ORL
– Psihiatrie
– Obstetrica-ginecologie
-Medicina Interna
– Endocrinologie
– Cardiologie

In celelalte 2 locatii functioneaza:

– in pavilionul I:
– camera de garda si primiri urgente
– sala de gimnastica si recuperare medicala
– serviciul administrativ
– spalatoria

– in pavilionul II:
– sectia medicina interna, cu spitaluzare continua si spitalizare de zi
– sectia pediatrie, cu spitalizare continua si spitalizare de zi

– laboratoare de investigatii paraclinice: analize medicale de laborator

-radiologie si imagistica medicala.

Sari la conținut